Marynata do mięsa
Składniki
- 40g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
- 1 duża pomarańcza
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 1 szklanka oleju
- sól, pieprz
Wykonanie przepisu
Pomarańczę dokładnie umyć, osuszyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać z cukrem trzcinowym DIAMANT Dark Muscovado. Następnie dodać koncentrat, musztardę, doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Powoli dolewać olej i ucierać marynatę, aż wszystkie składniki dokładnie
się połączą. Mięso obficie posmarować marynatą i odstawić na kilka godzin
w chłodne miejsce. Zamarynowane w ten sposób mięsa po upieczeniu
są bardziej soczyste i aromatyczne.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.