Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Marynata do mięsa

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 40g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
  • 1 duża pomarańcza
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 szklanka oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu

Pomarańczę dokładnie umyć, osuszyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać z cukrem trzcinowym DIAMANT Dark Muscovado. Następnie dodać koncentrat, musztardę, doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Powoli dolewać olej i ucierać marynatę, aż wszystkie składniki dokładnie
się połączą. Mięso obficie posmarować marynatą i odstawić na kilka godzin
w chłodne miejsce. Zamarynowane w ten sposób mięsa po upieczeniu
są bardziej soczyste i aromatyczne.    

Do góry

Menu