Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Medaliony wieprzowe z jabłkiem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na danie główne:

  • 8 medalionów wieprzowych
  • 1 jabłko
  • sok z  ½ cytryny
  • 10 plastrów wędzonego boczku
  • sól, pieprz do smaku

na glazurę:

  • 15g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 4 łyżki białego wina

Wykonanie przepisu

Medaliony umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Jabłka umyć, usunąć z nich gniazda, pokroić w plastry i skropić sokiem
z cytryny. Medaliony naciąć ostrym nożem i nadziać plastrami jabłek.
Każdy medalion owinąć dwoma plastrami boczku, spiąć wykałaczką. Medaliony położyć na grillu i pozwolić im nabrać koloru. Na glazurę wymieszać cukier trzcinowy DIAMANT z białym winem, posmarować medaliony
z obu stron i piec na grillu, aż będą miękkie. Soczyste, owocowe medaliony zdjąć z grilla, udekorować sałatą, pomidorkami koktajlowymi i szałwią.

Nasze porady

Medaliony można podawać z grillowanymi kolbami kukurydzy.

Do góry

Menu