Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Melting moments

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 60g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 200g mąki
  • 200g masła
  • 40g budyniu waniliowego
  • szczypta soli

na krem:

  • 150g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 50g masła
  • 5 łyżek mocnego naparu kawy

Wykonanie przepisu

Aby przygotować ciasteczka masło należy utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT i solą. Dodać mąkę i budyń, dokładnie połączyć. Z masy formować niewielkie kulki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdą kulkę spłaszczyć lekko widelcem. Piec około 10 minut w 170°C.
W międzyczasie przygotować krem: masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, dodać kawę i dokładnie połączyć. Ostudzone ciastka przełożyć kawowym kremem.

Do góry