Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Mini babeczki z malinami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 70g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 200g mąki
  • 100g zimnego masła
  • 1 jajko

na wierzch:

  • 250g mascarpone
  • 150g śmietany kremówki
  • 500g świeżych malin

Wykonanie przepisu

Masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT, dodać jaja i mąkę. Połączyć szybkimi ruchami, aż do połączenia się składników. Z gotowego ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki. Ciasto wyjąć z lodówki, rozciągnąć na formach do tartaletek (do wersji mini potrzeba bardzo małej wersji foremek), ponakłuwać widelcem.
Piec przez około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Przygotować masę kremową: śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie dodać mascarpone - całość połączyć mikserem. Upieczone tarty wyjąć z piekarnika, pozostawić do przestygnięcia, następnie pokryć grubą warstwą kremu i każdą babeczkę udekorować maliną.

Do góry