Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Mini serniczki z konfiturą wiśniową

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 125g Cukru drobnego DIAMANT
  • 250g twarogu mielonego (sernikowego)
  • 3 jajka
  • 120g kwaśnej śmietany
  • 5 kropel  olejku waniliowego
  • szczypta soli
  • konfitura wiśniowa

Wykonanie przepisu

Ser połączyć z cukrem drobnym DIAMANT, zmiksować dodając kolejno jajka. Następnie dodać sól, olejek waniliowy oraz śmietanę. Miksować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przełożyć do słoiczków wypełniając na ¾ ich wysokości.

Umieść słoiczki w większej formie, zalać formę wodą do ½ wysokości słoiczków. Całość przykryć folią aluminiową, a następnie zrobić kilka dziurek. Wstawić tak przygotowaną formę do nagrzanego piekarnika, piec przez 20-25 minut w temperaturze 160°C. Po przestudzeniu, dopełnić słoiczki konfiturą wiśniową.

Nasze porady

Konfiturę wiśniową można również zastąpić konfiturą o innym smaku.

Do góry