Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Mini tarty orzechowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 70g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 340g mąki
  • 100g zimnego masła, pokrojonego na kawałki
  • szczypta soli
  • 1 jajko

na nadzienie:

  • 100g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 500g serka typu mascarpone
  • 200g orzechów mieszanych, posiekanych i uprażonych na suchej patelni

na lukier:

  • 100g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 1 łyżeczka wody

Wykonanie przepisu

Mąkę wraz z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara i masłem wyrobić
okruchy, wymieszać z jajkiem i szybko zagnieść na ciasto. Gotową masą wylepić 8 natłuszczonych wcześniej foremek do małych tart (średnica 11 cm). Piec około 30 minut w temp. 190°C. Serek mascarpone utrzeć z cukrem puder trzcinowym DIAMANT i wymieszać ze 150g orzechów. Masą wypełnić upieczone spody do tart. Pozostałymi orzechami przyozdobić tartaletki. Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT i wymieszać
ze 150g orzechów. Masą wypełnić upieczone spody do tart. Pozostałymi orzechami przyozdobuć tertaletki. Przygotować lukier - cukier puder trzcinowy DIAMANT połączyć z wodą. Wystudzone tarty udekorować lukrem.

Do góry