Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Muffiny czekoladowe z cynamonem i orzechami laskowymi

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru brązowego DIAMANT
  • 250g mąki
  • 2 jajka
  • 75ml oleju
  • 20 orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 20g czekolady
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie przepisu

W jednej misce połączyć szybkimi ruchami suche składniki – cukier brązowy DIAMANT, mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Do drugiej miski wlać olej, jogurt oraz wbić 2 jajka – całość wymieszać. Płynne składniki połączyć
z suchymi. Do ciasta doddać orzechy laskowe, cynamon oraz startą czekoladę. Ciasto wlać do ⅔ wysokości wysmarowanych masłem papilotek. Standardowo piec w temp. 180°C, przez około 25 minut.

Do góry