Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Muffiny marchewkowe

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 175g Cukru brązowego DIAMANT
  • 2 szklanki startej marchewki
  • 320g mąki
  • 150ml oleju
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 40g orzechów włoskich
  • 1½ łyżeczki sody
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie przepisu

Do miski wrzucić mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Składniki połączyć.
W drugiej miseczce wymieszać jajka z cukrem brązowym DIAMANT, dodać olej, zamieszać. Startą na grubych oczkach tarki marchew dodać do mokrych składników. Zawartość obu miseczek połączyć szybkimi ruchami, do momentu wymieszania się składników. Na koniec dodać posiekane orzechy włoskie
i cynamon, całość lekko zamieszać łyżką. Ciasto wykładać do ¾ wysokości papilotek. Piec około 25 minut w piekarniku uprzednio rozgrzanym do 180°C.

Nasze porady

W sezonie jesienno-zimowym polecamy dodanie do masy również łyżeczki kakao, które nada muffinom niepowtarzalny, piernikowy smak.

Do góry