Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Muffiny z makiem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru pudru DIAMANT z aromatem cytrynowym
  • 20g suchego maku
  • 250g mąki
  • 2 jajka
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 75ml oleju (lub 125g masła)
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • starta skórka z pomarańczy
  • parę kropel olejku migdałowego

Wykonanie przepisu

W jednej misce połączyć szybkimi ruchami suche składniki – cukier puder DIAMANT z aromatem cytrynowym, mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wlać olej, jogurt oraz wbić 2 jajka – całość wymieszać.
Płynne składniki połączyć z suchymi. Do masy wmieszać mak oraz startą skórkę pomarańczy i olejek migdałowy. Ciasto wlać do ⅔ wysokości wysmarowanych masłem papilotek. Standardowo piec w temp. 180°C,
przez około 25 minut.

Do góry