Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Muffiny z malinami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru brązowego DIAMANT
  • 150g malin
  • 125ml oleju roślinnego
  • 200g mąki pszennej
  • 100ml maślanki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie przepisu

W misce wymieszać: mąkę, cukier brązowy DIAMANT oraz sodę i proszek
do pieczenia. W osobnej misce połączyć olej, maślankę oraz jajko.
Składniki suche i mokre dokładnie wymieszać, dodać umyte owoce malin.
Ciasto przelać do wytłuszczonych papilotek, do ¾ ich wysokości.
Piec około 20 minut w temp. 200°C.

Nasze porady

Maliny można z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami jak na przykład jagody, czy borówki amerykańskie. Świetnym dodatkiem do tego typu babeczek będą również posiekane migdały.

Do góry