Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Muffiny z oliwkami i papryką

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 5g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara drobny
  • ½ czerwonej papryki
  • 100g oliwek zielonych lub czarnych
  • 200g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 180ml mleka
  • 50ml oleju
  • przyprawy: sól, papryka ostra, papryka słodka, bazylia

Wykonanie przepisu

W misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara drobny. W osobnym naczyniu wymieszać ze sobą mokre składniki: jajka, olej, mleko. Paprykę umyć, pokroić w drobną kostkę podsmażyć
na patelni by zmiękła. Oliwki pokroić na połówki. Suche składniki połączyć
z mokrymi szybkimi ruchami. Do masy dołączyć kosteczki papryki i oliwek
i przyprawy. Wszystko wymieszać. Masę przelewać do wysmarowanych masłem papilotek, do ⅔ ich wysokości. Piec w temp. 180°C przez około 45 minut.

Nasze porady

Do muffinek dołączyć można kawałki polędwicy.

Do góry