Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Mufinki z masłem orzechowym i kremem czekoladowym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 100g Cukru brązowego DIAMANT
  • 120g masła
  • 3 jajka
  • 250g mąki
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki kremu czekoladowego/orzechowego 
  • szczypta soli

do dekoracji:

  • Cukier puder DIAMANT
  • krem czekoladowy

Wykonanie przepisu

Masło wymieszać z cukrem brązowym DIAMANT, ubić na gładką masę. Wbijać po jajku, miksować. Dodać krem czekoladowy i masło orzechowe, delikatnie zmieszać i znowu zmiksować. Dolać mleko. Mąkę przesiać, zmieszać
z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypać do masy, zmiksować. ¾ ciasta rozłożyć do foremek, do każdej mufinki włożyć po 1 łyżeczce kremu orzechowego, nakryć pozostałym ciastem. Podgrzać piekarnik i piec około 25 minut w temp. 175°C. Można podawać jeszcze ciepłe, dla smaku i ozdoby posypać cukrem pudrem DIAMANT.

Do góry