Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Mus czekoladowy

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 50g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 350g chłodnej śmietany kremówki (30%)
  • 3 białka
  • 400g mrożonych malin

Wykonanie przepisu

Czekoladę rozpuścić w żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą
się wodą. Od czasu do czasu mieszać, uważając aby woda się nie zagotowała (miska nie może dotykać wody). Czekoladę odstawić. Ubić śmietanę
na sztywno, odstawić w temperaturze pokojowej żeby się lekko ogrzała.
W tym czasie ubić białka z odrobiną cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado. Czekoladę wymieszać z ubitymi białkami, następnie delikatnie wmieszać w to bitą śmietanę. Do czterech kieliszków lub pucharków
do deserów wyłożyć malin, na to nałożyć mus. Wstawić na 2-3 godziny
do lodówki.

Nasze porady

Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną, owocami, czekoladą
lub listkami mięty.

Do góry