Mus czekoladowy
Składniki
- 50g Cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
- 200g gorzkiej czekolady
- 350g chłodnej śmietany kremówki (30%)
- 3 białka
- 400g mrożonych malin
Wykonanie przepisu
Czekoladę rozpuścić w żaroodpornej misce nad garnkiem z gotującą
się wodą. Od czasu do czasu mieszać, uważając aby woda się nie zagotowała (miska nie może dotykać wody). Czekoladę odstawić. Ubić śmietanę
na sztywno, odstawić w temperaturze pokojowej żeby się lekko ogrzała.
W tym czasie ubić białka z odrobiną cukru trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado. Czekoladę wymieszać z ubitymi białkami, następnie delikatnie wmieszać w to bitą śmietanę. Do czterech kieliszków lub pucharków
do deserów wyłożyć malin, na to nałożyć mus. Wstawić na 2-3 godziny
do lodówki.
Nasze porady
Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną, owocami, czekoladą
lub listkami mięty.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.