Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Naleśniki z syropem trzcinowym

Poleć ten przepis znajomym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

Ciasto:

  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • 250 g mleka
  • 250 g wody gazowanej
  • Szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cukru Diamant
  • 3 łyżki oleju plus do smażenia (lub masło)


Syrop trzcinowy do polania

 

Owoce do podania

Wykonanie przepisu

 

Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki z obu stron. Jeśli smażymy naleśniki na oleju, na patelni nie przywierającej nie ma potrzeby natłuszczać jej przed każdym naleśnikiem.
Usmażone naleśniki podajemy z owocami, polane syropem

Do góry