Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Nalewka gruszkowa z imbirem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 500g Cukru kandyzu lodowego DIAMANT
  • 1kg dojrzałych gruszek
  • kawałek korzenia imbiru
  • 1l białego rumu

 

Wykonanie przepisu

Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, i pokroić w kawałki (można skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały). Ułożyć owoce na dnie dużego słoja, dodać obrany i pokrojony w plastry imbir, zasypać cukrem kandyzem lodowym DIAMANT i zalać rumem. Zamknąć i odłożyć nalewkę na jak najdłuższy czas (najlepiej kilka tygodni). Odcedzić przez gazę nalewkę od owoców,
rozlać do butelek, zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

Do góry