Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Owoce w cieście naleśnikowym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

Ciasto naleśnikowe:

  • 200 g mleka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki cukru dry demerara Diamant
  • 200 g mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta proszku do pieczenia


Jabłka i gruszki

  • Syrop Trzcinowy Diamant
  • Olej do smażenia

Wykonanie przepisu


Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 15 minut. Owoce umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cząstki. Można obrać owoce ze skórki, ale nie jest to konieczne. Owoce obtaczać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, wyjmować na papierowy ręcznik. Podawać z syropem trzcinowym.

Do góry