Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Pancakes

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 350 g mąki
  • 50 g cukru Diamant
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 500 ml mleka
  • 4 łyżki oleju
  • świeże, sezonowe owoce do podania
  • syrop trzcinowy Diamant

 

Wykonanie przepisu

 

Mąkę, sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Osobno roztrzepać jajka z cukrem, dodać olej i mleko, dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Dodać suche składniki, dokładnie ale szybko wymieszać. Smażyć po jednym pancake'u na mocno rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki obrócić i dosmażyć. 
Usmażone pancakes podawać z owocami polane syropem trzcinowym Diamant.

Do góry