Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Pieczona owsianka z konfiturą truskawkowo-ananasową

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na pieczoną owsiankę:

  • 250g płatków owsianych
  • 150ml mleka kokosowego
  • 100g konfitury truskawkowo-ananasowej

na konfiturę:

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara (sugerowana ilość)
  • 500g truskawek, przekrojonych na pół, mniejsze w całości (zważonych po przygotowaniu)
  • 500g miąższu świeżego dojrzałego ananasa, bardzo drobno pokrojonego lub zmiksowanego (zważonego po przygotowaniu)

 

Wykonanie przepisu

Przygotować owoce, pokroić na drobne kawałki i umieścić w garnku. Cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara DIAMANT połączyć z Konfitur-Fix DIAMANT, następnie dodać do owoców. Całość bardzo dokładnie wymieszać, mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować 3 minuty. Gotową konfiturą napełnić wyparzone słoiczki i natychmiast zamknąć. Przygotować owsiankę: wszystkie składniki dokładnie połączyć i odstawić na kilkanaście minut, aż płatki lekko zmiękną. Masę przełożyć do natłuszczonych ramekinów i zapiekać 15-20 minut w 190°C. 

Nasze porady

Konfitura truskawkowo-ananasowa nadaje się również świetnie jako dodatek do ryżu na mleku.

Do góry