Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Piernik z powidłami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 200g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • 200g powideł śliwkowych
  • 100g oleju
  • 320g mąki
  • 2 jajka
  • łyżka mieszanki mielonych przypraw do piernika (cynamon, imbir, goździki, ziele angielskie, pieprz)
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody oczyszczonej

Wykonanie przepisu

Jajka dokładnie utrzeć z syropem trzcinowym złocistym DIAMANT, dalej ucierając dodawać olej i powidła. W osobnej misce połączyć mąkę
z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami, dodać do utartych składników
i dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy keksowej. Piec ok 60 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowe ciasto polać syropem.

Do góry