Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Pikantna konfitura z jabłek

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur–Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg obranych, kwaśnych jabłek (zważonych po przygotowaniu)
  • ząbek czosnku (posiekany na drobno)
  • 1 łyżka startego imbiru
  • cynamonu, ziela angielskiego, pieprzu cayenne
  • 2-3 łyżki octu jabłkowego

Wykonanie przepisu

Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda i odważyć 1kg.
Zetrzeć na grubej tarce, przełożyć do garnka, zmieszać z cukrem białym DIAMANT i  Konfitur-Fixem. Dodać wszystkie  przyprawy i wymieszać,
masę doprowadzić do wrzenia i mieszając gotować przez 3 minuty.
Następnie zestawić z ognia i jeszcze gorącą konfiturą napełnić słoiki, szczelnie zamknąć.

Nasze porady

Konfitura będzie doskonała do białego mięsa, ryb lub po prostu jako smaczny dodatek na kanapki.

Do góry