Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Przepis z cukrem brązowym

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 100g Cukru brązowego DIAMANT
  • 125g masła
  • 3 jajka
  • 250g mąki
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki rozpuszczalnego kakao
  • pół łyżeczki olejku waniliowego
  • szczypta soli

Wykonanie przepisu

Masło wymieszać z cukrem brązowym DIAMANT, ubić na gładką masę. Wbić po jajku, miksować. Dodać rozpuszczalne kakao, delikatnie zmieszać i zmiksować. Dolać mleko. Mąkę przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypać do masy, zmiksować. Ciasto przekładać do silikonowaych papilotek, do ¾ ich wysokości. Podgrzać piekarnik i piec około 25 minut w temp. 175°C. Można podawać jeszcze ciepłe, lekko posypać cukrem pudrem. 

Nasze porady

Do ciasta na muffiny dorzucić można garść posiekanych migdałów lub orzechów włoskich.

Do góry