Desery

Wegańskie deserki

Opinie
  • Do 30 minut
  • 6 miseczek
  • Łatwy

Mini deserki na roślinnym mleku

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Weganskie-deserki
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

CIASTO
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. W dużej misce wymieszaj olej, jajka, miód, cukier i przyprawy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, skórkę pomarańczową i ocet. Dodawaj partiami mąkę. Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz przez około 45-50 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Krok 2/3

SPÓD CIASTA
Wszystkie składniki na spód rozdrobnij blenderem. Powstałą masą wyłóż dno miseczek.

Krok 3/3
Wstaw do lodówki, by stężała. Tuż przed podaniem, udekoruj wiórkami kokosowymi i ulubionymi owocami. Gotowe!
Składniki
Ciasto spód
60 g wiórków kokosowych
100 g płatków jaglanych
60 g daktyli
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka Cukru Drobnego DIAMANT
na masę
300 g namoczonych nerkowców (zalane gorącą wodą na 2h)
1 szklanka Cukru Drobnego DIAMANT
8 łyżek pulpy z mango
100 ml mleka kokosowego
2 łyżki płynnego oleju kokosowego
Będą ci potrzebne:

• 6 miseczek z płaskim dnem

Do udekorowania
• owoce, wiórki kokosowe


 

arrow
}