Zutaten & Utensilien einblenden
CIASTO
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. W dużej misce wymieszaj olej, jajka, miód, cukier i przyprawy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, skórkę pomarańczową i ocet. Dodawaj partiami mąkę. Wlej ciasto do przygotowanej
formy i piecz przez około 45-50 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
SPÓD CIASTA
Wszystkie składniki na spód rozdrobnij blenderem. Powstałą masą wyłóż dno miseczek.
60 g | wiórków kokosowych |
100 g | płatków jaglanych |
60 g | daktyli |
2 łyżki | oleju kokosowego |
1 łyżka | Cukru Drobnego DIAMANT |
300 g | namoczonych nerkowców (zalane gorącą wodą na 2h) |
1 szklanka | Cukru Drobnego DIAMANT |
8 łyżek | pulpy z mango |
100 ml | mleka kokosowego |
2 łyżki | płynnego oleju kokosowego |
• 6 miseczek z płaskim dnem
Do udekorowania
• owoce, wiórki kokosowe
}