Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Pumpkin latte

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • Cukier cynamonowy DIAMANT
  • 500ml świeżo parzonej kawy
  • 250g dyni, obranej i pokrojonej na kawałki
  • 30g świeżego imbiru
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • bita śmietana
  • 400-500ml gorącego mleka

Wykonanie przepisu

Przygotowaną dynię oprószyć gałką muszkatołową, wyłożyć na blachę
i zapiekać w temp. 190°C przez ok 15-20 minut (do miękkości). Miękką dynię zmiksować ze startym imbirem, dodać mleko, kawę i ponownie zmiksować całość na gładko. Dyniową kawę podawać z bitą śmietaną, posypaną cukrem cynamonowym DIAMANT.

Do góry