Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Razowy biszkopt z lemon curd

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na biszkopt:

  • 50g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 160g mąki pszennej razowej
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

na lemon curd:

  • 100ml soku z cytryn
  • 50g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 30g masła
  • 2 lekko ubite jajka

Wykonanie przepisu

Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać stopniowo cukier puder trzcinowy DIAMANT. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem
do pieczenia oraz żółtka. Dokładnie, ale delikatnie połączyć, przelać
do okrągłej formy o średnicy 20 cm. Piec 35 minut w 180°C. Ostudzić, przekroić na pół i przełożyć kremem Lemon Curd. Składniki na krem podgrzewać w rondelku kilka minut, na małym ogniu, cały czas mieszając,
aż masa zgęstnieje.

Do góry