Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Słodko-kwaśna konfitura morelowa

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara (sugerowana ilość)
  • 1kg moreli (zważonych po przygotowaniu)
  • sok z połowy cytryny (lub z całej, jeśli jest mała)
  • 50ml octu jabłkowego

Wykonanie przepisu

Morele pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem białym DIAMANT
i Konfitur-Fixem, włożyć do garnka, doprowadzić do wrzenia i gotować 3-4 minuty. Przed samym końcem gotowania dodać sok z cytryny i ocet.
Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, natychmiast zamknąć i odwrócić
do góry dnem na 5 minut.

Nasze porady

Konfitura morelowa świetnie sprawdzi się jako sos do orietnalnych przypraw. Zajrzyj do przepisu na kurczaka słodko-kwaśnego z makaronem: http://www.diamant.pl/kurczak-słodko-kwaśny-z-makaronem

Do góry