Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Sałatka z karmelizowaną rzodkiewką

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 60g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 100g boczku, pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżki masła
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 jabłko, pokrojone w słupki
  • garść roszponki
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz

Wykonanie przepisu

Boczek podsmażać na patelni do momentu zarumienienia się, odsączyć
na ręczniku papierowym. Masło rozpuścić na patelni. Rzodkiewkę obrać, dodać na patelnię, posolić. Dusić na wolnym ogniu aż będzie miękka.
Dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara i smażyć aż rzodkiewka pokryje się karmelem. W tym czasie przełożyć do miski roszponkę, boczek
i jabłko, dodać rzodkiewkę. Wymieszać i przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem
i solą.

 

Do góry