Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Serowe oponki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • Cukier puder DIAMANT
  • 500g twarogu
  • 450g  szklanki mąki
  • 100g margaryny (1/2 kostki)
  • 4 jajka
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • olejek migdałowy
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • olej do smażenia
  • starta skórka z cytryny

Wykonanie przepisu

Margarynę pokroić w kosteczki, następnie połączyć z twarogiem. Jajka wbić
do osobnej miseczki, wymieszać, następnie połączyć z mąką. Dodać twaróg wymieszany z margaryną, cukier waniliowy, startą skórkę cytryny, olejek migdałowy, sodę – wszystko połączyć szybkimi ruchami. Ciasto wyłożyć
na posypany mąką blat i delikatnie rozwałkować. Następnie wycinać szklanką krążki – w każdym formować dziurkę. Smażyć oponki na rozgrzanym oleju,
po kilka minut z każdej strony. Osączyć z oleju. Po ostygnięciu posypać grubą warstwą cukru pudru DIAMANT.

Nasze porady

Aby zobaczyć więcej karnawałowych propozycji zapraszamy
na www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Do góry