Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Szaszłyki z dipem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na szaszłyki:

  • Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT
  • pierś z kurczaka pokrojona w dużą kostkę
  • mielona kolendra
  • sól i pieprz
  • pół pęczka świeżej kolendry

na sos:

  • 10g Syropu trzcinowego złocistego DIAMANT
  • sok z 1 limonki
  • 50-60 g oleju roślinnego
  • 1 mała drobno posiekana chili, bez pestek
  • pół pęczka posiekanej dymki
  • łyżeczka świeżo tartego imbiru
  • szczypta soli

Wykonanie przepisu

Mięso oprószyć i natrzeć przyprawami, nadziewać na patyki do szaszłyków
na przemian z ulubionymi warzywami, piec lub grillować szaszłyki co jakiś czas delikatnie smarując mięso i warzywa syropem. Gotowe szaszłyki podawać z sosem, posypane grubo siekaną kolendrą. Przygotowanie sosu: olej ubić trzepaczką z sokiem z limonki i syropem trzcinowym złocistym DIAMANT, dodać resztę składników i połączyć, schłodzić.

Do góry