Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

Konfitury i galaretki z Konfitur-Fix

poleć znajomym

Szwedzkie knedle z mięsem i konfiturą z czerwonych borówek

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na konfiturę:

  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 500g Cukru białego DIAMANT (sugerowana ilość)
  • 1kg czerwonych borówek (zważonych po przygotowaniu)

na knedle:

  • 400g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 100g boczku, drobno pokrojonego
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • 500g ugotowanych ziemniaków
  • 200g mąki
  • 50g mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko

Wykonanie przepisu

Przygotować konfiturę - owoce wymieszać w garnku z cukrem białym
i Konfitur-Fix DIAMANT, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować
3 minuty. Przełożyć do słoiczków. Przygotować knedle z mięsem - ziemniaki przecisnąć przez praskę, zagnieść z żółtkiem i mąką, przykryć i odstawić.
Na patelni zeszklić cebulę, dodać boczek, chwilę smażyć i przełożyć do miski
z mięsem. Doprawić i dokładnie wyrobić. Ciasto pokroić na mniejsze kawałeczki, formować kulki, lekko spłaszczyć, nakładać farsz i zlepić knedle. Gotować w osolonej wodzie, podawać z konfiturą z czerwonych borówek.

Do góry