Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Tarta z rabarbarem

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 100g Cukru pudru DIAMANT
  • 120g miękkiego masła
  • 250g mąki tortowej
  • 2 jajka

na nadzienie:

  • 80g Cukru pudru DIAMANT
  • 500g rabarbaru
  • 20g miodu
  • łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie przepisu

Masło utrzeć z cukrem pudrem DIAMANT, dodać jaja i mąkę. Połączyć szybkimi ruchami, aż do połączenia się składników. Z gotowego ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki. Ciasto wyjąć z lodówki, rozciągnąć na formie do tarty (pamiętając o wykończeniu brzegów), ponakłuwać widelcem.
Piec przez około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C. Umyty
i osuszony rabarbar pokroić w kawałki, zasypać cukrem pudrem DIAMANT, wymieszać. Następnie wlać miód i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na uprzednio podpieczony spód tarty. Piec około 30 minut w 180°C. Po przestygnięciu posypać grubą warstwą cukru pudru DIAMANT.

Nasze porady

Ciasto przed zapiekaniem posypać można wartwą kruszonki.

Do góry