Tarta ze śliwkami
Składniki
- 150g Cukru drobnego DIAMANT
- Cukier cynamonowy DIAMANT po posypania
- 400g mąki pszennej
- 200g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki olejku waniliowego
- 1kg śliwek
Wykonanie przepisu
Sypkie produkty wsypać do miski, mieszając dodawać jajka, mleko, olejek waniliowy i masło. Zmiksować na gładką i jednolitą masę. Blachę wysmarować masłem, przelać masę do formy, a następnie ponakłuwać ciasto widelcem. Na wierzchu ułożyć śliwki pokrojone w ćwiartki, posypać cukrem cynamonowym DIAMANT, piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut w temperaturze 220°C.
Nasze porady
Idealna propozycja do kawy, czy herbaty na jesienne wieczory!
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.