Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Tarta ze śliwkami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 150g Cukru drobnego DIAMANT
  • Cukier cynamonowy DIAMANT po posypania
  • 400g mąki pszennej
  • 200g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżki olejku waniliowego
  • 1kg śliwek

 

Wykonanie przepisu

Sypkie produkty wsypać do miski, mieszając dodawać jajka, mleko, olejek waniliowy i masło. Zmiksować na gładką i jednolitą masę. Blachę wysmarować masłem, przelać masę do formy, a następnie ponakłuwać ciasto widelcem. Na wierzchu ułożyć śliwki pokrojone w ćwiartki, posypać cukrem cynamonowym DIAMANT, piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut w temperaturze 220°C.

Nasze porady

Idealna propozycja do kawy, czy herbaty na jesienne wieczory!

Do góry