Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Tartaletki z malinami

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 70g Cukru pudru DIAMANT z aromatem waniliowym
  • 200g mąki
  • 100g zimnego masła
  • 1 jajko

na nadzienie:

  • 250g mascarpone
  • 150g śmietany kremówki
  • 500g świeżych malin

 

Wykonanie przepisu

Masło utrzeć z cukrem pudrem DIAMANT, dodać jaja i mąkę. Połączyć szybkimi ruchami, aż do połączenia się składników. Z gotowego ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki. Ciasto wyjąć z lodówki, rozciągnąć na formach do tartaletek (pamiętając o wykończeniu brzegów), ponakłuwać widelcem. Piec przez około 40 minut w piekarniku rozgrzanym
do temp. 180°C. Przygotować masę kremową: śmietanę kremówkę ubić
na sztywną pianę, następnie dodać mascarpone - całość połączyć mikserem. Upieczone tarty wyjąć z piekarnika, pozostawić do przestygnięcia,
następnie pokryć grubą warstwą kremu i posypać umytymi malinami.

Nasze porady

Maliny zastąpić można wszelkimi owocami sezonowymi.

Do góry