Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Truflowe bombki

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 60g Cukru pudru DIAMANT wymieszanego z łyżeczką kakao
  • Cukier puder DIAMANT wymieszany z łyżeczką kakao - do obtoczenia
  • 150ml śmietany (30%)
  • 200g gorzkiej czekolady
  • około 15 orzechów laskowych

Wykonanie przepisu

Śmietanę czekoladę i cukier puder DIAMANT wymieszanym z kako, podgrzać,
aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Tak przygotowaną masę odstawić do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Po tym czasie nabrać łyżką porcję masy delikatnie rozpłaszczyć
w dłoniach. Na środek położyć orzech laskowy. Zagnieść masę (tak aby orzech znajdował się w środku)
i uformować w dłoniach kulkę którą następnie obtoczyć w cukrze pudrze DIAMANT z dodatkiem kakao.

Nasze porady

Aby zobaczyć, jak proste w przygotowaniu są truflowe bombki zapraszamy
do szkółki kulinarnej na www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Do góry