Twarożek jaglany
Składniki
na brownie:
- 100g orzechów nerkowca
100g kaszy jaglanej
- 50g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
- 200ml mleka roślinnego, dowolnego
na sos owocowy:
- 200g dowolnych owoców, najlepiej jagodowych
- 80g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
Wykonanie przepisu
Nerkowce namoczyć w przegotowanej wodzie, najlepiej przez noc. Kaszę sparzyć wrzątkiem, opłukać pod zimną bieżącą wodą i gotować ok 20 minut w 300 ml wody, co jakiś czas mieszając. Ugotowaną kaszę zmiksować z cukrem, odsączonymi orzechami i mlekiem roślinnym na gładki krem. Odstawić do lodówki. Przygotować sos: umieścić owoce z cukrem w rondelku, gotować, aż cukier się rozpuści a owoce zmiękną, zmiksować, podawać z jaglanym twarożkiem.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby komentować nasze przepisy.