Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Twarożek jaglany

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

 

na brownie:

  • 100g orzechów nerkowca
    100g kaszy jaglanej
  • 50g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 200ml mleka roślinnego, dowolnego

na sos owocowy:

  • 200g dowolnych owoców, najlepiej jagodowych

 

  • 80g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara

 

Wykonanie przepisu

Nerkowce namoczyć w przegotowanej wodzie, najlepiej przez noc. Kaszę sparzyć wrzątkiem, opłukać pod zimną bieżącą wodą i gotować ok 20 minut w 300 ml wody, co jakiś czas mieszając. Ugotowaną kaszę zmiksować z cukrem, odsączonymi orzechami i mlekiem roślinnym na gładki krem. Odstawić do lodówki. Przygotować sos: umieścić owoce z cukrem w rondelku, gotować, aż cukier się rozpuści a owoce zmiękną, zmiksować, podawać z jaglanym twarożkiem.

Do góry