Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Wielkanocna pascha

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 200g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 1kg sera twarogowego mielonego
  • 300g śmietanki 30%
  • 100g miękkiego masła
  • 200g bakalii mieszanych (rodzynki, posiekane suszone morele, skórka z cytryny i pomarańczy)
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
  • Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT do polania

Wykonanie przepisu

Masło utrzeć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT na puszystą masę, ser połączyć dokładnie ze śmietanką i porcjami dodawać do masła i cukru, dalej ucierając. Dodać bakalie i ekstrakt waniliowy, wymieszać. Dużą miskę lub kilka mniejszych wyłożyć wilgotną gazą lub ściereczką, przełożyć masę, wyrównać i schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem porcje paschy polać syropem trzcinowym złocistym DIAMANT.

Do góry