Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Wielkanocne tarty

0

(0) głosy

Poziom trudności: 1 (łatwy)

Dodaj do ulubionych

Składniki

na ciasto:

  • 70g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 340g mąki
  • 100g zimnego masła, pokrojonego na kawałki
  • szczypta soli
  • 1 jajko

na nadzienie:

  • 30g Cukru pudru trzcinowego DIAMANT
  • 250g serka typu mascarpone
  • 250ml śmietany kremówki
  • brzoskwinie (świeże lub z puszki)

Wykonanie przepisu

Mąkę wraz z cukrem trzcinowym DIAMANT Dry Demerara i masłem, szczyptą soli wyrobić okruchy, wymieszać z jajkiem i szybko zagnieść na ciasto. Gotową masą wylepić 8 natłuszczonych wcześniej foremek do małych tart (średnica 11 cm). Piec około 30 minut w temp. 190°C. Serek mascarpone zmiskować z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT i śmietaną kremówką.Masą wypełnić upieczone spody do tart. Wierzch tartaletek ozdobić połówkami brzoskwiń.

Do góry