Wiemy jak osłodzić Ci życie

pl en ru

poleć znajomym

Zupa z dyni

0

(0) głosy

Poziom trudności: 2 (średni)

Dodaj do ulubionych

Składniki

  • 5g Cukru trzcinowego DIAMANT Dry Demerara
  • 1 średniej wielkości dynia
  • 60ml słodkiej śmietanki do ubijania
  • 600ml bulionu drobiowego
  • 1 marchewka
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • świeży imbir

Wykonanie przepisu

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić miąższ w drobną kostkę, odważyć 800g, dodać startą marchewkę. Masę podsmażyć na patelni. Następnie całość przełożyć do bulionu, dodać cukier trzcinowy DIAMANT Dry Demerara. Doprowadzić do wrzenia i od tego momentu gotować przez 30 minut. Wywar przełożyć do blendera, zmiksować. Następnie dodać śmietankę, doprawić solą i pieprzem, dodać starty imbir. Ponownie doprowadzić do wrzenia, gotować przez kolejne 20 minut.

Nasze porady

Zupę udekorować można natką pietruszki.

Do góry