Dania

Smarowidło dyniowe

Opinie
  • Do 60 minut
  • 4 słiczki
  • Trudny

Doskonały dodatek do kanapek

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4
Dynię obierz ze skóry, pozbądź się pestek, pokrój na kawałki.
Krok 2/4

Wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.

Krok 3/4

Przełóż do garnka, dodaj sok jabłkowy, sok z cytryny oraz przyprawy. Zblenduj na jednolitą masę.

Krok 4/4
Gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu. Przełóż do słoiczków.
Składniki
Ciasto drożdzowe
1 kg dyni
150 ml soku jabłkowego
50 g Cukru Trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
1/2 cytryny sok z cytryny
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
3 goździki
Będą ci potrzebne:

• foremki do muffinek


 

arrow
}