DIAMANT Cukier Biały to klasyczny cukier o charakterystycznych kryształach i doskonałej rozpuszczalności. Przeznaczony do słodzenia zimnych i gorących napojów. Doskonale nadaje się do przygotowywania ciast, deserów lub przetworów. Z powodzeniem stosowany jest również do surówek, sałatek, zup i wielu wytrawnych dań. Pakowany w papierową torbę 1 kg (dostępne również inne gramatury produktu). Cukier marki Diamant to gwarancja doskonałego smaku i wyjątkowej jakości, którą gwarantuje polskie pochodzenie buraków cukrowych oraz niezwykła dbałość o każdy element procesu produkcji.
DIAMANT Cukier Drobny to wysokiej jakości cukier biały o specjalnej, drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców.
DIAMANT Cukier Dekoracyjny to cukier o dużych śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu.
DIAMANT Cukier Biały w papierowych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii, pakowany w podłużne, higieniczne, estetyczne saszetki. Doskonale nadaje się do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia oraz szpitali. Niezbędny podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich, niezastąpiony w podróży. Pakowane w wygodny, poręczny doypack, który dzięki swojej konstrukcji - strunowe zamknięcie, szerokie, stabilne dno i praktyczny uchwyt - oferuje komfort użytkowania i przechowywania.
DIAMANT Cukier Biały w papierowych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, biały cukier segregowany pierwszej kategorii. Dzięki temu, że jest pakowany w podłużne, higieniczne, estetyczne saszetki, doskonale pasuje do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia i szpitali. Sprawdza się podczas konferencji, spotkań biznesowych i towarzyskich, a także w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w podłużnych, papierowych, funkcjonalnych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii. Z racji dużej ilości w opakowaniu zbiorczym, przeznaczony do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia i placówek medycznych, do użytku podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich. Dzięki swojej funkcjonalnej formie, sprawdza się także w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w papierowych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii, pakowany w prostokątne, higieniczne, estetyczne saszetki. Doskonale nadaje się do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia oraz szpitali. Niezbędny podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich, niezastąpiony w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w papierowych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii, pakowany w prostokątne, estetyczne saszetki. Doskonale nadaje się do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia oraz szpitali. Niezbędny podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich, niezastąpiony w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w podłużnych, papierowych i funkcjonalnych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii. Z racji dużej ilości w opakowaniu zbiorczym, przeznaczony do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia i placówek medycznych, do użytku podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich. Dzięki swojej funkcjonalnej formie, sprawdza się także w podróży.
DIAMANT Cukier Puder to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Jest to znakomity składnik zarówno do wypieku delikatnych i pulchnych ciast, przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany jak i mas serowych, makowych. Produkt ten doskonale nadaje się do ozdabiania wypieków i deserów. Świetnie również sprawdza się jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor
DIAMANT Cukier Biały kostka to rafinowany i skrystalizowany cukier biały, który następnie jest zwilżany i prasowany w kostki. Wielkość kostki odpowiada standardowej łyżeczce sypkiego cukru. Cukier w kostkach stosowany jest do słodzenia gorących napojów. Szczególnie dobrze sprawdza się podczas spotkań towarzyskich i biznesowych.
DIAMANT Cukier Biały kostka to rafinowany i skrystalizowany cukier biały, który następnie jest zwilżany i prasowany w kostki. Wielkość kostki odpowiada standardowej łyżeczce sypkiego cukru. Cukier w kostkach przeznaczony jest do słodzenia gorących napojów, szczególnie dobrze sprawdza się podczas spotkań towarzyskich i biznesowych.
DIAMANT Cukier Vending to wysokiej jakości cukier biały o specjalnie dobranej, drobnej granulacji przeznaczony wyłącznie do maszyn vendingowych. Szybko i dobrze się rozpuszcza w gorących napojach oraz zachowuje sypkość. Opakowanie - mocna, papierowa torba -znacznie ułatwia ekonomiczne dozowanie produktu oraz pozwala na zachowanie higieny w trakcie uzupełniania.
DIAMANT Cukier Puder to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Jest to znakomity składnik zarówno do wypieku delikatnych i pulchnych ciast, przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany jak i mas serowych, makowych. Produkt ten doskonale nadaje się do ozdabiania wypieków i deserów. Świetnie również sprawdza się jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor.
DIAMANT Cukier Puder w tubie to drobno zmielony cukier kryształ. Przeznaczony do delikatnych i pulchnych ciast, lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych czy makowych. Jego lekka forma przydaje się do ozdabiania wypieków i deserów, a także jako składnik elastycznych, świetliście białych lukrów czy polew. Funkcjonalne opakowanie ułatwia posypywanie ciasta równomierną, jednorodną, śnieżnobiałą warstewką.