Zutaten & Utensilien einblenden
Popcorn przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Połącz cukier, syrop kukurydziany, masło i sól w rondlu.
Ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.
Kontynuuj mieszanie i gotuj przez 2 minuty.
Zdejmij mieszankę syropu z ognia. Wmieszaj wanilię i sodę oczyszczoną.
Wlej mieszankę syropu (lekko przestudzonego) na ciepły popcorn, wymieszaj.
Uformuj kulki. Wbij w każdą patyk. Patyczki serwuj w wysokiej szklance.
| 1 opakowanie | popcornu |
| 1 szklanka | Cukry Trzcionowego DIAMANT |
| 1/2 szklanki | syropu klonowego |
| 50 g | margaryny |
| 1/2 łyżeczki | soli |
| 1 łyżeczka | czystego ekstraktu waniliowego |
| 1/2 łyżeczki | sody oczyszczonej |