Zutaten & Utensilien einblenden
Roztop powoli masło w rondelku, nie gotując go. Zdejmij z ognia. Cukier trzcinowy i puder przesiej przez sitko i dodaj do rondelka. Wymieszaj tak, by kryształki pozostały nierozpuszczone. Jaja rozkłóć trzepaczką, ale nie ubijaj ich na pianę, a następnie dodaj do maślano-cukrowej masy, wymieszaj.
Mąkę przesiej przez wprost do miski. Dodaj sól oraz proszek do pieczenia.
Posiekaj orzechy i czekoladę, dodaj do masy, a następnie przelej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia (okrągła lub keksówka) i wygładź powierzchnię.
| 150 g | Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT |
| 150 g | Cukru Pudru DIAMANT |
| 1 opakowanie | cukru wanilinowego |
| 250 g | mąki pszennej |
| 2 | jaja |
| 1 łyżeczka | proszku do pieczenia |
| szczypta | soli |
| ok. 170 g | masła lub margaryny |
| ok. 100 g | białej czekolady |
| ok. 50 g | orzechów makadamia |
• 6 miseczek z płaskim dnem
Do udekorowania
• owoce, wiórki kokosowe