Ciasto

Blondie z orzechami makadamia

Opinie
  • Do 60 minut
  • 2 okragłe ciastka
  • Łatwy

Pyszne ciastko do kawy

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Roztop powoli masło w rondelku, nie gotując go. Zdejmij z ognia. Cukier trzcinowy i puder przesiej przez sitko i dodaj do rondelka. Wymieszaj tak, by kryształki pozostały nierozpuszczone. Jaja rozkłóć trzepaczką, ale nie ubijaj ich na pianę, a następnie dodaj do maślano-cukrowej masy, wymieszaj.

Krok 2/3

Mąkę przesiej przez wprost do miski. Dodaj sól oraz proszek do pieczenia.

Posiekaj orzechy i czekoladę, dodaj do masy, a następnie przelej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia (okrągła lub keksówka) i wygładź powierzchnię.

Krok 3/3
Piecz ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 170 stopni z grzaniem ustawionym na górę i dół, ale bez termoobiegu. Upieczone ciasto zostaw, by przestygło, a następnie porządnie schłodź w lodówce.
Składniki
150 g Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
150 g Cukru Pudru DIAMANT
1 opakowanie cukru wanilinowego
250 g mąki pszennej
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
ok. 170 g masła lub margaryny
ok. 100 g białej czekolady
ok. 50 g orzechów makadamia
Będą ci potrzebne:

• 6 miseczek z płaskim dnem

Do udekorowania
• owoce, wiórki kokosowe


 

arrow
}