Zutaten & Utensilien einblenden
Do mąki ryżowej dodaj skrobię ziemniaczaną.
Do mleka dodaj barwnik i wymieszaj.
Cukier trzcinowy dodaj do miski z mąką i wymieszaj, a następnie dolej zabarwione mleko.
Dobrze wymieszaj i przelej przez sitko, pozbywając się ewentualnych grudek.
W garnku do gotowania na parze zagotuj wodę.
Miskę z ciastem wstaw na sito, przykryj i gotuj 20 minut.
Posyp blat skrobią ziemniaczaną, oddzielaj łyżką gotowe ciasto i formuj kulki z użyciem skrobi.
Z kulki utwórz „miseczkę", umieść w niej nadzienie z masła orzechowego i ponownie zagnieć w kulkę.
Mochi jest gotowe!
100 g | mąki ryżowej |
30 g | skrobi ziemniaczanej + troche do podsyopania blatu |
35 g | Cukru Trzcinowego Dry Demerara Drobny DIAMANT |
180 ml | mleka |
dowolny barwnik (najlepiej naturalny, np. sok z mailin) | |
masło orzechowe do nadziewania |