 
 Zutaten & Utensilien einblenden
Do mąki ryżowej dodaj skrobię ziemniaczaną.
Do mleka dodaj barwnik i wymieszaj.
Cukier trzcinowy dodaj do miski z mąką i wymieszaj, a następnie dolej zabarwione mleko.
Dobrze wymieszaj i przelej przez sitko, pozbywając się ewentualnych grudek.
W garnku do gotowania na parze zagotuj wodę.
Miskę z ciastem wstaw na sito, przykryj i gotuj 20 minut.
Posyp blat skrobią ziemniaczaną, oddzielaj łyżką gotowe ciasto i formuj kulki z użyciem skrobi.
Z kulki utwórz „miseczkę", umieść w niej nadzienie z masła orzechowego i ponownie zagnieć w kulkę. 
Mochi jest gotowe!
| 100 g | mąki ryżowej | 
| 30 g | skrobi ziemniaczanej + troche do podsyopania blatu | 
| 35 g | Cukru Trzcinowego Dry Demerara Drobny DIAMANT | 
| 180 ml | mleka | 
| dowolny barwnik (najlepiej naturalny, np. sok z mailin) | |
| masło orzechowe do nadziewania | 
 
           
          