Dania

Domowa musztarda

Opinie
  • 16 godzin
  • słoiczek
  • Łatwy

Obowiązkowy dodatek do wędlin

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4
Ziarna gorczycy zalej octem i ok. 3 łyżkami wody. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce, by gorczyca wchłonęła płyn (minimum 12 godz.)
Krok 2/4

Przełóż gorczycę do miski. Dodaj ok. 5 łyżek wody (jeśli wolisz delikatniejszą musztardę), a następnie zmiksuj do gładkiej konsystencji.


Krok 3/4
Dodaj sól, cukier trzcinowy, i dodatkowe przyprawy czy zioła według upodobań.
Krok 4/4

Przełóż musztardę do słoiczka, zakręć i włóż do lodówki. Zużyj najlepiej w ciągu kilku dni.

Składniki
Masa serowa
3 łyżki żółtej gorczycy
3 łyżki czarnej gorczycy
łyżeczka miodu
6 łyżeczek octu (winnego lub jabłkowego)
1/4 łyżeczki soli
szczypta Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
woda
opcjonalnie: ostra papryka w proszku
opcjonalnie: świeże zioła, np. kolendra
Będą ci potrzebne:

• słoiczek


 

arrow
}