Zutaten & Utensilien einblenden
Pomarańczę dokładnie umyj, osusz, otrzyj skórkę, wyciśnij z niej sok, a następnie wymieszaj z cukrem trzcinowym DIAMANT Dark Muscovado. Następnie dodaj pomidorowy koncentrat i musztardę, dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.
Powoli dolewaj olej i ucieraj marynatę do momentu, aż wszystkie składniki się połączą.
Posmaruj marynatą mięso (np. kurczaka) i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce lub do lodówki.
Gdy już skruszeje, nadziewaj je na patyczki do szaszłyków, przetykając kawałkami brzoskwiń, ananasów lub innych egzotycznych owoców.
Gotowe szaszłyki posyp białym sezamem.
| pomarańcza | |
| Cukier Trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado | |
| koncentrat pomidorowy | |
| musztarda | |
| sól i pieprz | |
| olej lub oliwa | |
| biały sezam |