Zutaten & Utensilien einblenden
Pokrój rybę w kosteczkę, zalej sokiem z 2 limonek i odstaw na minimum 30 min, by przeszła jego smakiem.
W soku z 1 limonki rozpuść cukier trzcinowy, dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę.
Upiecz batata i ugotuj kukurydzę, a następnie pokrój jedno i drugie na plastry.
Dodaj pokrojone awokado i świeżą kolendrę dla smaku.
Do zamarynowanej ryby dodaj posiekaną papryczkę chili oraz świeżą kolendrę, a następnie wymieszaj.
Przełóż na talerz obok warzyw i dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Można pałaszować!
| 300 g | surowego fileta z dorsza bez skóry (lub innej ryby) |
| sok z 2 limonek | |
| 1/2 | papryczki chilli |
| garść | kolendry |
| 1 | czerwona cebula |
| sól, pieprz do smaku | |
| 1 | ugotowany batat |
| 2 małe | kolby gotowanej kukurydzy |
| sok z 1 limonki | |
| 1/2 łyżeczki | Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT |
| 1 ząbek | czosnku |
| 1 łyżeczka | oliwy |
Do udekorowania:
• listki mięty