Inne

Cukier Brązowy

Do słodzenia kawy i herbaty

DIAMANT Cukier Brązowy dzięki dodatkowi aromatycznej nuty karmelu świetnie nadaje się do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Jego świetlisto-brązowe kryształki stanowią efektowny dodatek dekoracyjny. Cukier doskonały jest także do słodzenia kawy, herbaty, kakao i innych gorących napojów. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.

Masa netto

500 g

Składniki

Cukier, karmel.

brazowy
Wartość energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna
1693 kJ
396 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
99 g
w tym cukry
99 g
Białko
0 g
Sól
0,07 g