Dania

Słodko-ostre krewetki

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • 2 porcje
  • Łatwy

Krewetki w ostrym sosie

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Wszystkie składniki oprócz krewetek wymieszaj, robiąc z nich sos.

Krok 2/3

Umyte, osuszone i obrane krewetki nadziej na patyczki do szaszłyków, obtocz w 2/3 sosu i włóż do lodówki na minimum godzinę.


Krok 3/3

Po tym czasie zgrilluj je na ruszcie lub w piekarniku przez kilka minut (by ich nie wysuszyć), a potem podawaj z resztą sosu i chrupiącymi grzankami.

Składniki
Masa serowa
krewetki
ostry sos (np. tabasco)
2 łyżeczki Cukru Brazowgo Karmelizowanego DIAMANT
1 łyżeczka pomidorowego koncentratu
2 łyżeczki sosu sojowego lub rybnego
1 łyżeczka świeżej kolendry (lub innej zieleniny)
sok z połowy cytryny (lub ocet jabłkowy)
przyprawy: sól, pieprz, mielone chili
opcjonalnie: łyżeczka trawy cytrynowej
opcjonalnie: przeciśnięty przez praskę czosnek
Będą ci potrzebne:

• miska
• patyczki do szaszłyków


 

arrow
}