Dania

Rozgrzewające leczo

Opinie
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciepły posiłek

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3


Cebulę pokrój w kostkę, wrzuć do garnka z rozgrzanym olejem, smaż przez około 5 minut na małym ogniu.

Krok 2/3
Po tym czasie dodaj pokrojone w plasterki ząbki czosnku oraz pokrojoną w półksiężyce kiełbasę. Podsmażaj kolejne 10 minut.
Krok 3/3
Dodaj paprykę pokrojoną w paski oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Zalej pomidorami z puszki, dodaj oregano, sól, pieprz, cukier (podbija inne smaki!) i inne przyprawy, doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem 20 minut.
Składniki
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 papryki (najlepiej czerwona bo jest słodka)
2 kiełbasy, np. ślaska
2 małe cukinie
2 puszki krojonych pomidorów
2 łyżeczki papryki wędzonej łagodnej
1/2 łyżeczki papryki chili
2 łyżeczki oregano
2 łyżeczki Cukru Białego DIAMANT
Sok z połowy cytryny
Olej do smażenia
Sól
Pieprz
arrow
}