Ciasto, Desery

Gofry jaglane z pastą kokosową

Opinie
  • Do 60 minut
  • ok. 10 gofrów
  • Łatwy

Proste i pyszne śniadanie na słodko

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/5

Zacznij od gofrów. Mąkę jaglaną, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy, masło, jajka, mleko oraz szczyptę soli wymieszaj razem za pomocą rózgi kuchennej.

 

Krok 2/5

Wlej porcję do rozgrzanej gofrownicy. Jeśli istnieje taka potrzeba, najpierw posmaruj ją delikatnie olejem.

Krok 3/5

Czas na pastą kokosową. Do wiórków kokosowych dodaj cukier puder trzcinowy Dry Demerara. Wymieszaj i przełóż do blendera kielichowego. Możesz również użyć zwykłego blendera. Jeśli użyte wiórki są bardzo suche, możesz dodać 1-2 łyżek oleju roślinnego.

Krok 4/5

Miksuj do uzyskania półpłynnej konsystencji. Może to zająć dłuższą chwilę, więc kontroluj blender, czy się nie przegrzewa.

Krok 5/5
WAŻNE! Z upływem czasu, pasta będzie zastygała i stawała się twardsza. Aby wrócić do płynnej konsystencji, możesz delikatnie ogrzać ją w kąpieli wodnej lub mikrofalówce ustawionej na tryb rozmrażania.
Składniki
300 g mąki jaglanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka Cukru Trzcinowego Dry Demerara Drobny DIAMANT
50 g roztopionego masła
2 jajka
250 ml mleka
szczypta soli
2 łyżeczki Cukru Pudru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
200 g wiórków kokosowych
1-2 łyżki oleju roślinnego
arrow
}