Desery

Chałka

Opinie
  • Do 30 minut
  • 1 chałka
  • Łatwy

Dodatek do chałki

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Chałkę pokrój na grube plastry. Masło wymieszaj z cukrem. Posmaruj chałkę i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 2/3
Umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piecz przez 10 minut, po czym obróć chałkę na drugą stronę i ponownie piecz około 10 minut. Przestudź.
Krok 3/3

Nałóż na chałkę jogurt grecki z dodatkiem ulubionych owoców. Udekoruj listkami mięty.

Składniki
1 chałka (może być szczerstwiała)
50 g miękkiego masła
2 łyżki Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
jogurt grecki
owoce
mięta
arrow
}